Bookmark and Share

Wasa Gym House blogi

Nappaa lomatreeni talteen!

Sunnuntai 30.6.2019 - Janika Vilponen

Kesälomatreenit kutsuu!

Julkaisimme tänään kuudennen Wasa Gym Housen suunnitteleman treeniohjelman. Tällä kertaa kuntosalilaitteita ei tarvita. Välineeksi käy joko kahvakuula tai kumilanka.

TREENIOHJELMA 6
Koko kehon treeni, ilman kuntosalilaitteita. Varaa treeniin kahvakuula ja/tai kuminauha

(miehet & naiset)
 • Etunojapunnerrus,10-20 toistoa
 • Lankutus 40 sek (tai kunnon mukaan)
 • Hyppynaruhypyt, narulla tai ilman, 30 sek (tai kunnon mukaan)
 • Hauiskääntö kahvakuulalla tai kumilangalla, 15-20 toistoa
 • Kick back kahvakuulalla tai kumilangalla, 15-20 toistoa
 • Vipunostot sivuille kahvakuulalla tai kumilangalla, 15 toistoa
 • Vipunosto eteen kahvakuulalla tai kumilangalla, 12-15 toistoa
 • Rintapunnerrus kumilangalla (kuten penkkipunnerrus, mutta seisten), 15 toistoa
 • Kulmasoutu kahvakuulalla tai kumilangalla, 12-15 toistoa
 • Kyykky kahvakuulalla tai askelkyykky, 15-20 toistoa
 • Vatsarutistus, 15-20 toistoa

Tee treeni läpi mahdollisimman lyhyillä palautuksilla. Pidä 2-3 minuutin tauko ja tee koko sarja uudelleen.

Toista 3-5 kertaa!

Kaikki vapaasti käytössä olevat treeniohjelmat löydät täältä! 

Aurinkoista ja kunnollista kesää kaikille,

Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: treeni, kesä

Kesällä kuntoon

Tiistai 4.6.2019 - Janika Vilponen

Kesä, loma ja treenikärpänen!

Joskus aikaisemmin tuli itsekin ihmeteltyä, kuka hullu treenaa sisätiloissa kesällä. Mielipide vaihtui kertaheitolla, kun noin kymmenen vuotta takaperin otin erään kesäloman teemaksi kuntoilun. Ai että - siitä se kesällä ja lomalla treenaaminen alkoi, ja laajeni myös lomamatkoille.

Kannattaa kesätauon sijaan kokeilla, miltä treenaaminen kesällä tuntuu. Omalla kohdallani kokemuksesta tekee erityisen mukavan kiireettömyys, aikatauluvapaus ja hyvä olo. Mikäs sen parempaa, kuin rauhassa syöty aamiainen, pieni lenkki alle ja punttitreeni päälle! Toimii hyvin myös lomareissuilla. Kunnon startti päivään tuo euforisen olon. 

"Ja mikä parasta, hurmoksen jälkeisellä hyvällä omallatunnolla voi vaikka laiskotella loppupäivän"

Kesäloma on kiireettömyyden takia myös oiva hetki aloittaa kuntosaliharrastus. Salilla on yleensä huomattavan paljon rauhallisempaa kuin muina aikoina. Näin voi rauhassa tutustua ja ihastua uuteen lajiin.

Psst! Tarjoamme kaikille asiakkaille tavoitetta tukevan henkilökohtaisen treeniohjelman. Teemme halutessasi myös vaihtoehtoisen ohjelman, jolla voit treenata vaikka kotona, matkoilla tai kesämökillä, ilman kuntosalilaitteita.

Tervetuloa kaikki kesätreenaajat Wasa Gym Houselle! 

Kunnollista kesää ja hyviä treenejä toivotellen,

-Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä, treenit, kuntoilu

Treenimotivaatio, missä olet?

Maanantai 8.4.2019 klo 17:45 - Janika Vilponen

Mutku, sitku, eiku...

Tuttuja fraaseja - sillon kun ei yhtään huvita.

Sen sijaan, että antaisit selityksille vallan, kannattaa vaan lähteä salille. Asiaa sen enempää miettimättä. Kun pääset perille, homma tuntuukin yleensä kivalta.

Ohessa muutamia vinkkejä, millä motivaatiota voi ylläpitää:

 • Pidä kirjaa pienistäkin tavoitteista, sillä juuri onnistumiset ruokkivat motivaatiota ja koukuttaa
 • Vaihtele treeneissä käytettäviä liikkeitä ja laitteita
 • Sovi salitreffit, niin saat ilmaisen PT:n itsellesi. Myös menemättä jättämisen kynnys kasvaa
 • Ole itsellesi armollinen. Jos laiskottaa, tee kevyempi treeni. 

Vaihtelua treeneihin saat mukavasti Wasa Gym Housen valmiiksi tekemillä treeniohjelmilla!


Tsemppiä treeneihin,
Janika

kkk.jpg
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: motivaatio, treeni

Ruokapäiväkirjasta apua painonhallintaan

Torstai 7.3.2019 klo 14:27 - Janika VIlponen

Sunnuntain (3. maaliskuuta 2019) Pohjalaisessa oli iso juttu älypuhelimien ruokapäiväkirjasovelluksista. Kirjoituksen päähenkilö kertoi onnistuneensa parissa kuukaudessa pudottamaan painostaan 12 kiloa. Kerrassaan hieno saavutus! Kuten lehtijutussakin mainittiin, netti on pullollaan toinen toistaan kattavampia ja täysin ilmaisia sovelluksia.

Parhaimman hyödyn ohjelmasta saa, kirjaamalla pohjalle henkilökohtaiset tiedot (ikä, sukupuoli, paino ja pituus). Näin ohjelma laskee myös kulutettavien kalorien määrää, juuri sinun tiedoillasi. Kalorien lisäksi sähköinen ruokapäiväkirja laskee käyttäjälleen onko tämä saanut riittävästi rasvaa, proteiinia ja hiilihydraattia. Täydellisen mittariston saakin jo rakennettua, lisäämällä samaan yhtälöön liikuntasuoritukset ja vaikka vielä älykellon.  

Omasta mielestäni valmiiden ruokapäiväkirjojen ehdottomasti paras ominaisuus on se, että voit vaivatta tarkistaa, miten paljon esim. se keitetty kananmuna sisälsikään kaloreita. Hankaluus tuleekin sitten niiden aterioiden osalta, jotka perustuvat silmämääräiseen, omaan arvioon. Hirvittävän vaikea on arvioida esim. lounaaksi tilattavan salaatin kalorimäärä. Ja kuten aikaisemmassa "kenen syytä läski on?" -blogissa kirjoittelin, tieteellisen tutkimuksen mukaan ihmiset uskovat aina itsestään parempaa. Tästä voisi tehdä päätelmän, että kaikki mikä perustuu itsearvioon, on epäluotettavaa dataa ;)

Loppujen lopuksi aika harva ihminen jaksaa kirjata pitkäjänteisesti kaiken mitä suuhunsa laittaa. Jo muutaman viikon ajan ruutupaperille rustattu rehellinen ruokapäiväkirja toimii hyvänä suunnannäyttäjänä niissä tapauksissa, missä ruokailutottumuksia halutaan joiltain osin korjata.

Ja hei, Wasa Gym Housen asiakkaana et jää tämänkään asian kanssa yksin! Meiltä saat hyviä vinkkejä, miten muokata omia tottumuksia entistä parempaan suuntaan.

Energistä ja tehokasta torstaita,

Janika

kkk.jpgKommentoi kirjoitusta. Avainsanat: syöminen, ruokapäiväkirja, laihdutus

Pakarapainotteinen jalkatreeni!

Perjantai 22.2.2019 klo 13:32 - Janika Vilponen

Selkeä homma! Vai mitä?

No otsikko on kyllä hyvin kuvaava. Ja sisältökin vastasi sitä täysin.

Haastavaksi asian teki puhtaaksikirjoittajalle (minä) se, että liikkeiden ja laitteiden nimet oli itelleni osittain täyttä hepreaa. Ja vaikka googlettelenkin aina läpi Timpan tekemät ohjelmat, oppiakseni enemmän, niin tässä kohtaa sekään ei auttanut tarpeeksi. Ohjelmassa oli mukana sen verran harvinaisia laitteita, etten saanut riittävän järkevää kokonaiskuvaa treenistä.

Noh, tultiin siihen lopputulokseen, että käydään yhdessä koko treeni salilla läpi. Siten, että Timppa näyttää jokaisen liikkeen ja laitteen erikseen. Siitä se ajatus sitten lähti. Otettiin samalla vaivalla kaikki liikesarjat talteen, helpottamaan muitakin treenaajia.

Tänään julkaistiin viides Wasa Gym Housen treeni: Pakarapainotteinen jalkatreeni + VIDEO. Olkaa hyvät!

Vinkkinä muillekin! Kannattaa rohkeasti käydä kysymässä apua Timpalta, jos on vähänkään epävarma, tekeekö liikkeen oikein. Esim. tuo vyökyykky tuntui aluksi järjettömän hankalalta. Kun alkuun sai apua ja homman hiffasi, niin sehän on helppoa kun heinän teko!

Kivoja treenejä kaikille. Jos videot koetaan hyvänä lisänä treeniohjelman kylkeen, niin vinkatkaa. Tehdään tarvittaessa niitä muistakin treeneistä.

Aurinkoista perjantaita,

Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: treeniohjelma, pakaratreeni, treenivideo

Vapaapainojumppa ja treenaamisen trendit

Maanantai 18.2.2019 klo 13:15 - Janika Vilponen

Perusasioiden äärellä!

Näinhän se menee, että kuntosalilaitteita ja treenaamiseen liittyviä trendejä tulee ja menee. Ajateltiin palata perusasioiden äärelle ja julkaistiin tähän väliin pääosin vapailla painoilla tehtävä, kaksijakoinen treeni. Olkaa hyvät

Kokosin samalla muutamia ilmiöitä, joiden on ennustettu näkyvän alalla. 

Vuodelle 2019 on povattu mm. seuraavia, treenaamiseen liittyviä trendejä:

 • Henkilökohtainen, juuri sinun tavoitteita tukeva treeni ja treeniohjelma (winks-winks, kuuluu meillä Wasa Gym Housella palveluun).
 • Massaliikunnan sijaan keskitytään treenaamaan pienemmissä porukoissa. Suosittua on esim. buukata kaveriporukan kesken treenit. 
 • Kaikille kaikkea trendi on poistumassa. Kuntosalien kohderyhmiä uskalletaan rajata rohkeammin tietyntyyppisille henkilöille. 
 • Inspiraatiota haetaan urheilijoiden treenitavoista ja tuodaan ne tavalliselle kansalle.
 • Teknologian avulla haetaan parempia tuloksia! Älykello yhdistettynä älypuhelimeen on oiva pari oman kehityksen seuraamiseen.

Tervetuloa uusi viikko - ja miksi ei vaikka uudet treenit, uudella treeniohjelmalla ;)

Iloa ja energiaa,

Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaapainot, treenit, treeniohjelma, trendit

Kenen syytä läski on?

Sunnuntai 10.2.2019 klo 19:44 - Janika Vilponen

"Lihavuus yleistyy vauhdilla ympäri maailmaa. Onko kyse vain itsekurin puutteesta vai ruokaympäristön muutoksesta?  Onko ylipaino yksin yksilön syy vai kuuluuko vastuu myös ruokakaupoille, elintarviketeollisuudelle, ravintoloille ja markkinoijille?"

Vaasan yliopisto tarjosi viime torstaina maksuttoman Minä & tiede -yleisöluennon, jonka aiheena oli "Mikä meitä lihottaa?". Luennoitsija, Maijastiina Jokitalo, olisi halunnut luennolle raflaavamman nimen. Siitä tuli nyt blogin otsikko ;)

Maijastiina on tutkinut väitöskirjassaan, mikä meitä suomalaisia oikein lihottaa. Väitöstutkimuksen mukaan epäterveellisten valintojen tekeminen on tehty ruokakaupoissa liian helpoksi ja houkuttelevaksi. Aihealue oli kiinnostava, sillä en ole koskaan pysähtynyt ajattelemaan, miten ympäristö vaikuttaakaan meidän syömiseen. Karu faktahan on, että maailmassa on tällä hetkellä enemmän lihavia ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin. Suomessa työikäisistä naisista 60% ja miehistä 70% on ylipainoisia. Kuulostaa aika valtavilta lukemilta, vai mitä?


Onko kyse itsekurin puutteesta? Vai tiedostamattomista, todellisista asenteista? 

Tutkimukset osoittavat, että me ihmiset uskomme itsestämme enemmän. Tiedämme, miten tulisi syödä terveellisemmin, mutta samalla huijaamme itseämme. Hyvä esimerkki oli, kun Maijastiina kertoi kysyneensä haastateltavilta, käyttävätkö he eineksiä. Kevyen kyselyn perusteella juuri kukaan ei käyttänyt koskaan eineksiä. Kun asiaa kaiveli enemmän, eineksiä käytettiinkin joskus ja jopa usein. 

Mielenkiintoinen tieto oli myös se, että teemme noin 200 ruokaan liittyvää päätöstä päivän aikana, mutta luulemme tekevämme 14. Suhde paljastaa sen, että 186 päätöstä päivässä tehdään täysin tiedostomattomasti. Ja juuri noita päätöksiä ohjaavat tiedostomattomat, todelliset asenteet.

Kirjoittelin seuraavia muistiinpanoja, aiheesta tiedostomattomat asenteet:

 • jos eteen tuodaan annos terveellistä ruokaa ja annos epäterveellistä ruokaa, epäterveellinen kiinnostaa enemmän
 • puhutaan parempaa kuin tehdään
 • ruuan suhteen arvostetaan vaivatonta ja nopeaa nautintoa ja tehdään nopeita ja helppoja ratkaisuja
 • verrataan sitä, mitä muut syövät (sisäänrakennettu ominaisuus)
 • ei tunnisteta kylläisyyttä, syödään enemmän

Kiinnostavaa oli kuulla myös, miten terveellisyyskäsite vaikuttaa meihin ihmisiin. Esimerkiksi keksejä, joissa oli kevyttuotemerkintä, syötiin 35% enemmän kuin tuotetta ilman merkintää. Ja mitä suuremmassa paketissa ruoka on, sitä enemmän me syödään (20%-50%).

Luennolla ei tullut mitään uutta viisautta siihen, mikä meitä lihottaa. Vastaus taitaa olla se vanha tuttu, me syödään liikaa.

Myönnettäköön, että ruokamarkettien tarjonta koettelee omaakin selkärankaa jokaisella kauppareissulla. Onneksi voi itse valita, mitä ostoskärryyn nostaa. Se vaatii päättäväistä asennetta, että noudattaa kauppalapulle kirjoitettua listaa, eikä sorru heräteostoksiin.

Hyvä vinkki siihen, miten omia tapoja voi lähteä muuttamaan, on pitää vaikka viikon ajan rehellistä ruokapäiväkirjaa. Paino sanalla rehellistä, koska meillä oli se paha tapa uskoa itsestämme enemmän ;) 

Mikäli kamppailet omien ruokatottumusten muuttamisen kanssa, niin ei hätää. Me Wasa Gym Housella autamme sinua tässäkin asiassa. Kuuluu meillä palveluun!

Kivaa sunnuntaita kaikille,

Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laihdutus, syöminen, lihavuus

Hyvä treeniohjelma - parempi mieli

Torstai 7.2.2019 klo 12:22 - Janika Vilponen

Tehokasta treenitorstaita kaikille!

Kotisivuilta löytyy nyt kolme valmista treeniohjelmaa, antamaan lisää treeni-inspiraatiota. Voit halutessasi myös tulostaa ohjelman ja muokata siitä itsellesi mieluisen. 

1. kaksijakoinen treeniohjelma (miehet/naiset), 2. kaksijakoinen treeniohjelma (naiset) 3. viisijakoinen treeniohjelma (miehet/naiset)

Lisäilen ohjelmia kotisivuille sitä mukaan, kun Timo ehtii niitä työstää.

Viisijakoisessa treeniohjelmassa on muutama liike pudotussarjaa, joten tässä tipsit pudotussarjan tekemiseen:

 • tarkoituksena on ensimmäisillä toistoilla saada tekeminen todella raskaan tuntuiseksi
 • aloita tiputtaminen isoista painoista
 • mikäli jaksoit kevyesti tehdä ensimmäiset toistot loppuun saakka, aloituspaino ei ole riittävä -> lisää painoja

Tiesithän, että Wasa Gym Housen asiakkaille me muokkaamme sopivat ja tavoitteita tukevat treeniohjelmat. Eikä maksa mitään!

Iloa ja energiaa päivääsi,

Janika

kkk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: treeniohjelma, wasagymhouse

Wasa Gym House -blogi näki päivänvalon!

Keskiviikko 6.2.2019 klo 13:06 - Janika Vilponen

Mikä ihmeen blogi ja miksi?

Tervetuloa seuraamaan Wasa Gym Housen blogia. Ajatus blogin perustamisesta syntyi, kun mietin, miten saisin aviomieheni valtavan osaamisen sekä kertyneen kokemuksen jaettua muidenkin käyttöön. Somessa Timo ei juurikaan viihdy, vaikka osaa kyllä tuottaa sisältöä. Sekä tekstiä - että niitä humoristisia videohahmoja ;)

Haluttiin myös tarjota keskitetty paikka, mistä ohjeet ja vinkit olisi helppo löytää ja missä ne säilyisivät somen uutisvirtaa pidemmän ajan. Päädyttiin perustamaan Wasa Gym House -blogi! Vastaan pääosin meidän kaikista somekanavista sekä kotisivuista. Ja jatkossa myös siitä, että tarjoamme blogissa lisäarvoa sekä treenaamiseen että syömiseenliittyen.

Omat kirjoitukseni painottuvat enemmän innostukseen, motivaatioon ja terveelliseen elämään. Ehkä me saadaan myös vierailevia tähtiä mukaan kirjoittelemaan! Jotta sisältö vastaisi lukijoiden odotuksia, otamme erittäin mielellämme myös sisältötoiveita vastaan :)

Iloa ja energiaa päivääsi,

Janika

kkk.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, vinkit ja ohjeet